ضریب تاثیر مجلات isi › انجمن ها › سایر › ژورنال های جعلی یا هایجک شده! (Fake/Hijacked Journal)
این موضوع شامل 2 پاسخ ، و دارای 2 کاربر است ، و آخرین بار توسط دکتر رامین صمدی در 3 سال, 8 ماه پیش بروز شده است.
-
نویسندهنوشته ها
-
کلاهبرداری و سوء استفاده از نام و اعتبار یک ژورنال معتبر ، توسط افرادی سودجو جهت فریب نویسندگان مقالات و پژوهشگران!
در طول سالهای اخیر به دنبال رشد قابل توجه علاقه مندی دانشجویان جهت چاپ مقالات خود در ژورنال های بین المللی و در عین حال ناآگاهی از معیارها و شاخص های صحیح این فرآیند (نظیر درک اشتباه از مفهوم ژورنال های open access) ، فرصتی برای کلاهبرداران پدید آورد که با جعل هویت برخی مجلات علمی معتبر ( از جمله شناسه ISSN ، اطلاعات شناسنامه ای ژورنال ، و….) وبسایت هایی را بعنوان وبسایت اصلی ژورنال بصورت حرفه ای ایجاد نمایند و در قبال دریافت مبالغ هنگفت ، مقالات را به چاپ آنلاین برسانند!
بعنوان یک نمونه ژورنال جعلی میتوان به مجله هایجک شده نشنال پارک سوئیس (در آدرس جعلی naukpublication[dot]org) اشاره نمود که متاسفانه تقریبا اغلب مقالات آن را نویسندگان ایرانی تشکیل داده اند.
اولین ژورنال هایجک شده مربوط به ژورنال سویسی Archives des Sciences بوده است. و بنا به گزارش ها، در طول سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ بیش از ۲۰ ژورنال جعل شدند (wikipedia) عمده این ژورنال ها ، مجلاتی بودند که فقط نسخه چاپی (print-only journals) داشته اند، و همین امر فرصتی برای کلاهبرداران پدید آورد تا با ثبت دامنه ای بنام آن ژورنال فعالیت خود را رسمی جلوه دهند.
به جهت اهمیت این موضوع و اطلاع بخشی در میان جامعه دانشگاهی ، وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گزارش های دوره ای خود در خصوص معرفی ژورنال های نامعتبر ، بخشی از این گزارش را اختصاص به معرفی ژورنال های تقلبی یا هایجک شده قرار داده است. از سوی دیگر بسیاری از وبسایت ها و گاها وبلاگ ها در فضای وب سعی در معرفی و بروز رسانی فهرست این قبیل ژورنال های جعلی می دارند.
با این حال ، عدم وجود مرجعی کامل و در عین حال ساده و دردسترس ، ما را بر آن داشت که در نتایج جستجوی سایت ضریب تاثیر ، بررسی امکان حضور در فهرست ژورنال های هایجک شده بعنوان تذکر به نمایش کاربر برسد.
بانک اطلاعاتی این قبیل ژورنال ها مبتنی بر گزارش های وزارت علوم و همچنین گزارشهای موجود در فضای وب در حال به روز رسانی است، با این وجود از کاربران وبسایت ضریب تاثیر خواهشمندیم در صورت برخورد با چنین مواردی ، گزارش آن را از بخش ارتباط با ما (با ذکر نام ژورنال ، شناسه ISSN ، وبسایت اصلی و همچنین وبسایت هایجک شده) ، در اختیارمان قرار دهند.
رامینبا سلام. من چند تا مقاله فرستادم به مجلات خارجی و اول تو این سایت جستجو کردم که جزو هایجک نباشه و همچنین جزو لیست سیاه وزارت علوم نباشهو وقتی مطمئن شدم که نیست فرستادم. تو مصاحبه دکتری سراسری که اصلا قبول نکردن این مقالات رو و در دکتری دانشگاه آزاد گفتن جزو هایجک است. پرسیدم از کدوم سایت شما دیدین هایجک هست که پاسخ ندادن. عجب داستانی هست این مقالات ای اس ای.
دکتر رامین صمدیبا سلام خدمت همکاران و پژوهشگران و دانشجویان گرامی
جهت بررسی هر ژورنال پیرامون لیست سیاه وزارتین و دانشگاه آزاد اسلامی و عدم هایجک بودن ژورنال و کیفیت و ضریب تاثیر از سایت زیر استفاده فرمایید. موفق باشید.
سایت بررسی ژورنال: http://impactfactor.ir -
نویسندهنوشته ها